Blogger ve WordPress Kıyaslamam

Merhabalar,

Blog yazma işine gireli yaklaşık 1.5 ay kadar oldu. İlk başta blogger ile bir site kurmayı denesem de ardından daha basit ve özgün bir alan adına sahip olma adına wordpress tabanında çalışmaya başladım. Açıkçası başlarken hiçbir deneyimim yoktu. Sıfırdan kazıya kazıya öğrendim desem yalan olmayacaktır.
Merakedilen.net alan adıyla Wordpress üzerinden kurduğumuz internet sitemizi birde blogger'a taşıma kararı aldım. Blogger'da kurduğum internet sitemde sadece düşüncelerim ve yorumlarım yer alacaktı, nitekim öyle de oldu.

Gelelim Blogger'in bize sunduğu imkanlara:

Blogger; Wordpress'ten farklı olarak daha kolay bir kullanım sunuyor bize. Bunun yanında sağladığı imkanlar ise kısıtlı.
  1. Herhangi bir Google hesabı ile Blogger'a kaydolup blog yazmaya başlayabilirsiniz.
  2. Kendi alan adınız olmaz. Dolayısıyla belirlediğiniz ismin sonunda .blogspot.com yazacaktır.
  3. Sayfa görünümünü dilediğiniz gibi özelleştirme imkanı maalesef ortadan kalkıyor. Biraz zorlayıp html düzenleyerek kendinizce bir şeyler yapabilirsiniz. Ancak buda biraz profesyonel işi gibi duruyor.
  4. Blogger'in sunduğu temaları kullanmak zorundasınızdır.
  5. Wordpress tabanlı siteler için adsense onayı almak biraz daha zordur. Blogger'da ise adsense geliri kazanmak bir nebze daha kolay. Ancak ufak bir hatırlatma Blogger üzerinden açtığınız bir adsense hesabı Wordpress tabanlı sitenize izin vermeyecektir. Dolayısıyla ileride sıkıntı yaşayabilirsiniz.
  6. Wordpress tabanlı sitenizi farklı alan adlarına taşıyabilirsiniz. Ancak tıpkı blogger gibi wordpress sunucularında da barınma imkanı var. Bu durumda sitenizin isminde sizin belirlediğinizin dışında .wordpress.com gibi bir ek olacaktır.
  7. Blogger'dan kurduğunuz web sitesinde sayfa düzenlemesi ve anasayfa görünümünü ayarlamak wordpress'e göre çok daha zor olacaktır. En basitinden "devamını oku..." gibi bir cümleyi eklemek bile Blogger için ölüm gibidir; ben henüz ekleyemedim ... 

 
 
 

Yorumlar