Üniversiteyi Yeni Kazananlara Tavsiyeler

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanması ile beraber yurt ve burs bulma telaşı başladı.
2018 Yılında da birçok vakıf ve dernek burs musluklarını açmış bulunmakta. Geçen sene üniversiteyi kazanmış ve bu yollardan geçmiş birisi olarak tavsiyelerimi sıralamak istedim.

Yurt işi nasıl hallolur?

İlk tercihiniz okulun kendi yurtlarında kalabilmek olsun. Birçok üniversite kampüsünün içinde yurtlarını da barındırır. Aynı zamanda KYK yurtlarına başvurmakta da fayda var. Unutmadan söylemek gerekir KYK yurdu çıktığında kayıt yaptırmazsanız herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız.
Eğer param bol lüx isterim rahat isterim diyenlerdenseniz özel yurt seçeneklerine de göz atmakta fayda var. Genelde yeni öğrenciler için ilk sene öğrenci evi tavsiye edilmez. Benim tavsiyemde aynı şekil olacaktır. Okuldaki ilk senenizde kuracağınız dostluklar ilerleyen senelerde de karşınıza çıkacaktır. Bu yüzden üniversitede en azından 1 sene geçirdikten sonra yakın bir arkadaşınızla eve çıkmanız sizin için ileride ortaya çıkacak sorunları da minimize edecektir.
burs sonuçları

Gelelim burs meselesine

Her yıl onlarca vakıf ve dernek üniversite öğrencilerine burs vermekte. Bunun yanında üniversiteler ve Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu'da binlerce öğrenciye burs kapısı olmaktadır.
İhtiyacı olan her öğrencinin başvurmasında fayda vardır. Ancak belirtmek gerekir ki vakıf ve derneklerden burs almak bir miktar zordur.
En mantıklı burs kapısı KYK olacaktır sizin için. Bunun yanında bazı okullarda olan üniversitenin verdiği Yurt,Yemek,Nakit burslarına başvurmakta da fayda var.
Tüm bunların yanında birçok kurum öğrencisine part time çalışma imkanı vardır.
Part-time çalışmadan kasıt kütüphane görevlisi olmak gibi basit ve günün küçük bir bölümünü kaplayan işlerdir.

Burs veren başlıca kurumlara gelecek olursak:

Sütaş
Mehmet Zorlu Vakfı
Vehbi Koç Vakfı
Elginkan Vakfı gibi birçok büyük vakıf burs vermekte. Bunun yanında yaşadığınız şehirde bulunan yerel vakıflara da göz atmakta fayda var...

Son olarak...

Üniversiteyi yeni kazanan arkadaşlara başarılar ve kolaylıklar diliyorum.

Yorumlar